Project omschrijving

26 september : Stadsverkenning Doornik

In de voormiddag nemen we je mee voor een fietstocht van een kleine 5 km door de oudste stad van België waarbij Frank je een en ander zal vertellen over de geschiedenis van Doornik en haar voornaamste gebouwen.

Wat de lunch (+/- 12u tot 13u30) betreft, hebben we er voor geopteerd om ons individueel of in kleine groepen te verspreiden. Picknicken ergens op een bank in het centrum en nadien eventueel een terrasje doen of snel een kleinigheid ergens gaan eten … het kan allemaal. Zolang je maar op tijd op de afspraak bent voor de namiddagtocht natuurlijk!

Na de lunch verzamelen we terug en vertrekken we voor een stevige fietstocht van ongeveer 40 km. Het eerste deel van de tocht verloopt door het licht glooiende landschap (max. hoogteverschil van 45 m) terwijl het tweede deel vlak is en vooral langs het water ligt. Er is in de namiddag slechts één stopplaats voorzien, dus neem je best wat extra drank mee. We zullen rond 18 uur terug zijn in Doornik.

Voor wie dat wil, kan de dag eindigen in één van de vele restaurants op en rond de markt van Doornik. Ook hier laten we iedereen de vrije keuze.

Inschrijven vóór 24 september

Gebruik onderstaande knop om je in te schrijven

Eventbrite - Stadsverkenning Doornik

MEER ACTIVITEITEN